Tips and trics for BACK TO SCHOOL

1. ROZVRH NA TAPETE

Každý rok iný rozvrh, veď kto si to má stále pamätať? Predsa vy, ak si vyfotíte daný rozvrh a nastavíte ho ako nové pozadie pre uzamknutú plochu. Ak ho teda budete potrebovať, jediné čo stačí urobiť, je zapnúť si mobil.


YOUR SCHEDULE AS A WALLPAPER

Each year a different schedule, who should still remember? You if you take a picture of the schedule and make it as your new wallpaper for the lock screen. So when you will need it, all you have to do is turn on your phone.


2. 2-KRÁT VIAC SLOV

Určite poznáte ten pocit, keď musíte napísať sloh s presne určeným počtom slov. Ste asi v polovici a už vás nič nenapadá. Tento trik sa dá však použiť iba v online forme, kedy vašu esej posielate učiteľovi do mailu. Váš napísaný text je potrebné skopírovať, vložíť ešte raz, zmeniť farbu písma na bielu a ihneď budete mať 2- krát viac slov. Pokiaľ píšete o nejakej konkrétnej téme, kde sa často vyskytuje určité slovo, nie je na škodu si tieto slová o trošku zväčšiť. V konečnom dôsledku to nie je vidieť a vy tak máte o poznanie dlhší sloh s “rovnakým” počtom slov.   



2 TIMES MORE WORDS 

Everybody knows the feeling when you have to write an essay with a specific number of words. You have already written half of the complete text, but you have no idea what to write next. This trick can be used only in online form, when you will send it to your teacher. It is necessary to copy your written text, paste it again, change the text colour on white, and you will have as much again the words immediately. If you are writing about a concrete topic, in which there is often the specific word, it is no harm to make these words a little larger. Ultimately, it is not visible and you have a longer text with the "same" number of the words.


3. SKVELÁ PREZENTÁCIA PROJEKTU

Síce robím úžasné prezentácie, no s ich prezentovaním mám večné problémy. Vždy sa obávam trémy, ale hlavne otázok z publika. Neplatí to u každého učiteľa, ale ak tomu chcete aspoň trošku dopomôcť, poproste svojho kamaráta, aby sa vás opýtal na vami dohodnutú otázku. Ak pri sebe môžete mať i text, je lepšie, ak si ho farebne oddelíte na viacero odsekov a dáte na nejakú podložku, predsa len to vyzerá o veľa profesionálnejšie. Ak sa vám trasú ruky pri držaní tejto podložky, jediné čo musíte urobiť, je zahýbať si s prstami na nohe.  


GREAT PROJECT PRESENTATION

I really do an amazing presentation, but I have a big trouble with their presenting. I am always afraid of my stage fright, but mostly of questions from the audience. Every teacher is different, but if you want to help myself, tell your friends to ask you the agreed questions about your presentation. If you can have the text too, it is better to colour-separate paragraphs and put the paper with the text on a pad, because then it will look more professional. If you have shaky hands during the presentation, all you have to do is wiggle your toes to calm your nervous system. 


4. ŠKOLSKÝ GOOGLE

Potrebujete niečo rýchlo nájsť a nechce sa vám čítať miliarda nezmyselných článkov? Tak potom si do internetového prehliadača napíšte adresu scholar.google.com, kde nájdete iba články založené na pravde. Ak používate Wikipédiu ako každý študent na tejto zemeguli, potom sa vám oplatí navštevovať jej jednoduchšiu verziu, teda simple.wikipedia.org, kde nájdete napísané všetko v stručnosti. Dá sa to používať zatiaľ iba v angličtine, no mne táto stránka pomohla napríklad pri projekte o Michelangelovi, zatiaľ čo na normálnej Wkipédií bolo asi 40 wordových strán.



SCHOOL GOOGLE

Do you need to find something really quickly and you do not want to read million absurd articles? Then you have to type into your browser the address scholar.google.com where you will find only articles based on truth. If you use Wikipedia as every student on this planet, then you should visit her simpler version simple.wikipedia.org where you can find everything in brevity. This Wikipedia can be used only in English, but this site has helped me with the project, for example about Michelangelo, whereas the normal Wikipedia had forty pages in the Word or Pages.


5. ORGANIZÁCIA

Zostať zorganizovaný/á počas celého roka, je asi to najlepšie, čo môžete urobiť. Vždy je super si vypísať veci, ktoré potrebujete na ďalší deň urobiť a postupne si ich odškrkávať. Pomaly vidíte ako vám veci miznú a máte tak určite lepší pocit, ako keby ste si ich všetky mali pamätať. Keď som to chvíľu nepraktikovala, zabudla som na polovicu vecí, ktoré som mala urobiť. Taktiež je fajn si napísať presný plán dňa, aby sa vám nestalo, že sa piplete s nejakou menej podstatnou úlohou 4 hodiny a pritom máte zajtra 3 písomky a jedno záverečné skúšanie.  


ORGANIZATION

Stay organised during the school year is the best thing you can do. It is always great to write things you need to do for the next day and delete them gradually. You can see slowly how the things disappear and you have the better feeling as you should remember them. When I did not do it I forgot half of the things I should have done. It is also good to write an exact day plan, because I never wanted to do unimportant homework for three hours and forgot that I have four tests tomorrow.


6. PORIADOK

Ak sa chcete rýchlo a efektívne učiť, poriadok na pracovnom stole je viac než nevyhnutný. Dajte taktiež preč všetky veci, ktoré by vás mohli rozptylovať (mobil, notebook či časopis). Ak ste si ešte neurobili poriadok s vecami z minulého školského roka, tak šup do toho, veď už ich viac nebudete potrebovať.  

TIDINESS

If you want to study quickly and efficiently, your desk must be clean. You have to put away all the things that might distract you (the phone, notebook or magazine). If you have not created yet an order with things from the past school year, then let’s do it now, because you will need it anymore.


7. DAJ SI ŽUVAČKU ALEBO POUŽI SVOJ OBĽÚBENÝ PARFÉM

Tento trik je super pri učení sa nových slovíčok v cudzom jazyku. Ak teda žuvete žuvačku pri ich učení a dáte si ju aj pri písaní testu, mali by ste slovíčka dokonale vedieť. My máme žuvačky v škole zakázané, preto namiesto nich používam parfém, ktorý funguje rovnako. Dôležité je príchute žuvačiek často meniť, no pri parfémoch stačia 3 vône, ktoré budete dokola miešať.


HAVE YOUR GUM OR USE YOUR FAV PERFUME

This trick is great for learning new vocabulary in a foreign language. So if you have bubble-gums when you learn and when you write exam, you should know vocabulary perfectly. The gums are banned in my school, so I use instead of them some of my perfumes that works well. It is really important to change flavours of the gums and the perfumes, because then it will not work.


8. FAREBNÝ ZOŠIT

Áno, síce na strednej už nikto nerieši vaše zošity a to ako do nich píšete, ale niekedy sa ich úhľadnosť naozaj oplatí. Dôležité je si vyznačovať najpodstatnejšie veci, kľudne aj piatimi farbami. To, že ste to spravili dostatočne prehľadné a farebné, vás presvedčí fakt, že vnútro vášho zošita vyzerá ako dúha, haha. Ja si napríkad tiež zdobím zošity z vonka a ak vás zaujíma ako, určite sa pozrite na článok, ktorý som na blog napísala pred niekoľkými dňami.


COLOURFUL NOTEBOOK

Yes, although nobody solve your notebooks in the high school, it is sometimes advisable to have pretty notebooks. It is good to mark the most important things. That you did it comprendious and colorful, the fact will assure you that inside of your notebook looks like a rainbow, haha. I also decorate my notebooks from outside and if you are wondering how, go read the post I wrote on the blog a few days ago.


9. NAHRAJTE SI TO

Pokiaľ máte povolený mobil aj počas vyučovania, máte viac než vyhrané. Ak sa musíte učiť na iný predmet alebo ste unavení a nemôžete sa sústrediť na hodinu, jednoducho si zapnite diktafón, ktorého záznam si pustite vždy, keď ho budete potrebovať.


RECORD IT

If you can use your mobile phone during school-time, you have already won. If you want to study for an another subject or you are tired and you can not concentrate on your actual lesson, turn on the voice recorder in your phone. When you will need it at home, you will listen the record.


10.  OUTFIT DEŇ PRED

Určite niekto z vás aspoň raz vo svojom živote zaspal. Máte minimum času na svoju “morning routine”, ktorá obyčajne trvá 3-krát dlhšie. Neviem ako vy, ale ja pri vyberaní outfitu strávim aspoň pätnásť minút a aj tak to nie je úplne tip top. Preto je možno lepšie, si túto časť rána nechať na večer, kedy si môžete skutočne premyslieť, čo si oblečiete. 


OUTFIT DAY BEFORE

Everybody from us fell asleep at least once in their life. You have not much time for your morning routine, which is usually three times longer. I do not know how you, but I always spend at least fifteen minutes with choosing my outfit and it is not good enough. It is better to do this part of your morning in the evening, when you can really think, what you will wear.


11. ÚČES ZA PÁR SEKÚND

Ak máte takmer každé ráno “bad hair day”, možno je chyba v účese, v ktorom spíte. Ak chcete mať, čo najrovnejšie vlasy, urobte si dva copy. Pokiaľ vám nevadia mierne plážové vlny, určite spite v drdole. Za seba musím povedať, že je to super. Ráno si ho dám iba dole a mám, tak hotový účes za pár sekúnd.


HAIRSTYLES IN FEW SECONDS

If you have “bad hair day” almost every morning, maybe is a fault in your hairstyle, in which you sleep every night. If you want to have the straight hair,  make two braids. If you like slight beach waves, sleep in one bun. I must say that it is great. I have finished my hairstyle in seconds in the morning.


12. BUDÍK ĎALEKO OD POSTELE

Tiež máte taký problém s ranným vstávaním ako ja? Možno je tomu tak preto, lebo máte svoj mobil alebo budík blízko seba a keď zažne zvoniť, jednoducho ho posuniete alebo rovno zrušíte. Ak si ho však dáte na druhú stranu izby, budete viac než nútený preňho ísť a tak nepodmienene vyliezť z postele. 


ALARMS far from BEDS
Do you have a problem with getting up like me? This is because you have your phone or alarm clock next to you and when it starts ringing, you stop it and then you asleep. But if you put it on the other side of your room, you will be obliged to get up and go for your mobile to stop it.


13. VŠETKO SI OZNAČTE

Začína to slovami “Môžem si požičať…?” a končí to s prázdnym peračníkom. Vždy si na začiatku školského roka nakúpim nové školké pomôcky a o týžden polovicu z nich nemám. Vyriešila som to jednoduchým spôsobom a to tak, že som si na konce všetkých farbičiek, ceruziek a pier lakom namaľovala centimetrový prúžok. Čiže ak nabudúce niekoho uvidíte s vašou ceruzkou a on bude tvrdiť, že je to jeho, ukážte mu ten “handmade” pásik na konci.   


PUT YOUR NAME EVERYWHERE

It starts with the words "Can I borrow…?" and ends it with an empty pencil case. I always buy new school supplies at the beginning of the school year, but I do not have half of them after one week. I solved it in a simple way, so I coloured the centimeter strip at the end of all pencils and pen. So if you will see someone with your pencil next time and he will say it is his pencil, you will show him the "handmade" strip.

Share This Article:

, , , ,

CONVERSATION

4 comments :

  1. Fajn tipy, akorát ten 2x více slov mi přijde trochu jako blbost, jelikož učitel podle prací spolužáků pozná, že nemáte tak dlouhý text jako oni a nebo si text jednoduše označí a hned to prokoukne. Já si třeba text označuji kdž ho čtu (ani nevím proč). Jinak pěkné fotky a s tipem s outfitem dopředu naprosto souhlasím ušetří mi to tak milion času ráno:D

    www.double-claire.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja som všetko písala z vlastnej skúsenosti, čiže mi aj táto "blbosť" párkrát vyšla. :)

      Delete
  2. To sú skvelé tipy, mne pomáha žuvačka alebo niečo malé na papanie keď sa učim :)

    ReplyDelete
  3. Úplně nádherný blog :)
    http://nicoleshyblog.blogspot.cz

    ReplyDelete