Halloween 2016

Deň plný masiek, kostýmov a strašidiel. V Amerike takto chodia deti z jedného domu do druhého, kde dostávajú odmeny v podobe sladkostí či peňazí. V zahraničí sa tento sviatok berie naozaj vážne, kedže si ľudia svoje domy zdobia a pretvárajú na naozaj strašidnelné miesta. 

Kedže je Slovensko viacej kresťanským štátom, tento sviatok je tu menej známy. Nič z toho sa tu neuskutočňuje, avšak ja si tento sviatok nejakým spôsobom pripomínam. Keď som ešte chodila na základnú školu, každý rok sme mali akciu s názvom Halloween. Síce sme sa neprechádzali po domoch a nezbierali sladkosti, no po meste sme jednoznačne chodili. Vždy nám najstarší žiaci pripravili program v podobe rôznych úloh a aktivít. Tiež sme sa prezliekli za rôzne masky a všetci sme sa navzájom strašili. Bolo to fajn, kedže sme to vtedy brali iba ako zábavu.

Tento rok som si napiekla veľa koláčikov a slaného pečiva z typických ingrediencií práve pre toto obdobie, čiže napríklad z dyne. S kamarátkou nás napadlo, že by sme mohli urobiť nejaké Halloweenské fotenie a asi tak nejako vznikli nasledovné fotky. Ak ste nespoznali, za čo som bola prezlečená, tak to bola porcelánová bábika. Tento úžasný makeup mi dotvorili tieto (zvyčajne) sladké šaty zo Stradivarius, obrovský šál z F&F, ktorý je ako deka, úplne zlaté topánočky z Primarku a v nich podkolienky, ktoré tomu celému dodali šmrnc. Nemohla som však zabudnúť ani na účes, teda zapletené cupíky totálne typické pre tieto bábiky. Ako rekvizity mi slúžili plyšový macík a stará fotka dievčaťa. Musím povedať, že som sa bála naozaj samej seba. Určite existujú oveľa strašidelnejšie masky, no skúste si predstaviť, že by ste niečo takéto stretli večer na ulici.
________________________________________________________________________________________________

Full day of masks, costumes and ghosts. In America children go from one house to another where they get some sweets or money. They take this day really seriously. People decorate their houses and transform them on really scary places.

Slovakia is more a hristian state, so this holiday is less known here. Nothing from this does not take place here. I celebrate Halloween but in the different way. When I was attending a primary school we had an event called Halloween every year. Although we did not walk from house to house or collect candies, we were just walking around the town. The oldest children from our school were always preparing a program included many tasks and activities. All of us wore the masks and the costumes. It was a really good time for us.

I was baking lot of cakes with typical autumn ingredients (for example with pumpkins) this year. Me and my friend were thinking that we should do some Halloween photoshoot. If you did not recognise my costume I should be a porcelain doll. This amazing make up was underlined by my (usually) sweet dress from Stradivarius, a huge scarf from F&F (that looks like a blanket), cute shoes from Primark and my knee-socks, what emphasised my look. I could not forget about my hair what are totally typical for these dolls. As accessories I had my teddy bear and the old photo. I must admit that I was really afraid of myself. There are many scarier masks than mine. But try to imagine that you will meet something like that at night on a street.

Every day is Halloween, is not it? For some of us.



A čo vy, oslavujete Halloween?
_______________________

So what about you? Do you celebrate Halloween?

Share This Article:

, , , , , , , ,

CONVERSATION

16 comments :

  1. Veľmi pekná maska. Ja Halloween vnímam ako zábavu niečo ako karneval, ktorý dostal anglicky názov ale nezabúdam na svojich zosnulých aj keď príde mi to ako Valentín, proste na ľudí, ktorí už medzi nami nie su by sme mali spomínať aj v iné dni ako je sviatok všech svätých. V každom prípade krásne fotky a pekný blog určite sa ešte vrátim :)
    www.veraparadis.com

    ReplyDelete
  2. Rovnaký šál mám :) A pekný halloweensky makeup ♥

    ReplyDelete
  3. Super fotky ♥
    lalymylifestyle.blogspot.cz

    ReplyDelete
  4. Veľmi dobré fotky. Zaujímavý makeup. Halloween je milý sviatok, a škoda že v našich zemepisných šírkach nemáme aj dušičky aj Halloween :)

    ReplyDelete
  5. Waau, najviac sa mi páči posledná fotka :)

    ReplyDelete
  6. To vypadá super! :) A ten zvyk chodit po městě byl hezký. Někdo sice nemá rád americký Halloween, ale mě se to líbí. :)
    KattyLife

    ReplyDelete
  7. Krásné fotky, vypadá to vážně děsivě :D, hodně dobrá práce :)

    ReplyDelete
  8. podarený kostým :P :) a ten šál z F&F mám aj ja :P úplne ako deka haha :D

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Podarene fotky :), ja som haloween oslavovala od malicka, pretoze mam vtedy narodeniny a stale sme sa s kamaratkami prezliekali za bosorky :D

    LIFE IN PICTURES BY LU

    ReplyDelete
  11. Wow super Halloweensky článok a fotky samozrejme! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    ReplyDelete
  12. Super fotky, nejsou to takové ty obyčejné, jak je tam jen krev. Vypadá to dobře:-)
    Dnes jsem tvůj blog navštívila poprvé a je vážně super a stala jsem se tvým pravidelným čtenářem, tak když budeš chtít, můžeš mrknout ke mně na blog:-)
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. Myslím, že aj niektorých ľudí pri tom, ako sme fotili. :D

      Delete